Aller au contenu

Photo

Pannan zyé a'w wouvè

Poésie Créole

  • Veuillez vous connecter pour répondre
Aucune réponse à ce sujet

#1 decker

decker

    Tlpsien ++

  • Membre
  • PipPipPip
  • 222 messages

Posté 18 janvier 2016 - 07:43

 

Jounen lasa sé ta'w

Menm' si nou lwen

Menm' si la vi la ka mèt' nou an chyen

Pawol' lasa sé ba'w

 

Ou sé sel Fanm' si tè

Ki pa bouzwen goumé

Ki pa bouzwen pléré 

Pou twouvé plas an mitan tchè an mwen

 

Pannan zyé a'w ka vwè

Pannan zyé a'w wouvè

Pannan bondyé ka ba'w favè

Pannan fos' a'w sé fè

 

Menm' si nou paka vwè nou

Menm' si nou paka avoué nou

Mizè la vi ka fè nou

Nou ka vwè ki jan nou ka lité chak jou.

 

Menm' si nou paka di nou

Nou sav' valè a lanmou an nou

Menm' si nou paka li nou 

Nou konèt gwosè a tchè an nou.

 

Menm' si lanmè ka délyanné nou

Nou sav' tchè an nou soudé

Menm' si la vi ban nou chak on chimen

Nou sav' toujou ké ni lanmou.

 

Avan zyé a'w fèmé

Avan tchè a'w posé

Avan bondyé di'w alé

Konm' mwen paka di'w assé

 

Manman, san an mwen sé ta'w

Manman, tchè an mwen sé ta'w

Manman, vi an mwebn sé ta'w

Manman, mwen enmé'w