poesie Suivez-vous sur Twitter : Facebook :

poeme

Chanson nouvelle de la belle cordière de lyon - Chanson


Chanson / Poèmes de Louise Labé


L'autre jour je m'en allois
Mon chemin droict à
Lyon;
Je logis chez là
Cordiere
Faisant le bon compagnon.
S'a dit la dame gorrière: «
Approchez vous mon ami,
La nuict je ne puis dormir. »

II y vint un
Advocat,
Las, qui venoit de
Forvière ;
Luy monstra tant de ducats :
Mais ils ne luy coustoient guère. «Approchez vous,
Advocat»,
S'a dit la dame gorrière, «
Prenons nous deux noz esbats.
Car l'on bassine noz draps».

Elle dict à son mary :



«Jan
Jan, vous n'avez que faire;
Je vous prie, allez dormir;
Couchez vous en la couchette,
Nous coucherons au grand lict. »
S'a dit la belle
Cordiere : <•
Despouillez vous, mon amy.
Passons nous deux nostre ennuy.»



II y vint un
Procureur
Qui estoit de bonne sorte;
En faisant de l'amoureux
II y a laissé sa robe.
Et sa bourse, qui vaut mieux;
Mais il ne s'en soucie guère. «Approchez vous, amoureux.
Nous ne sommes que deux. »



II y vint un cordonnier
Qui estoit amoureux d'elle:



Il luy portoit des souliers
Faictz à la mode nouvelle :
Luy donna un chausse-pied.
Mais ell' n'en avoit que faire,
EU' n'en avoit pas mestier:
Ils estoient à bas cartier.

II est venu un
Musnier,
Son col chargé de farine ;
La
Cordiere a maniée :
Elle luy faict bonne mine;
Il a toute enfarinée
Ceste gentille
Cordiere :
Il la faut espousseter
Tous les soirs après souper.

II y vint un
Florentin,

Luy monstra argent à grant somme ;

Tout habillé de satin.

Il faisoit le gentilhomme.

EU' le receut doucement

Pour avoir de la pecune ;

Le but où elle prétend

C'est pour avoir de l'argent.



Recueil de plusieurs chansons divisé en trois parties.
Lyon, .