poesie Suivez-vous sur Twitter : Facebook :

poeme

Sonnet de la belle c- Louise labé


Poèmes de Louise Labé


Las! cestuy jour, pourquoy l'ai-je peu voir.
Puisque ses yeux ailoient ardre mon ame?
Doncques,
Amour, fault-il que par ta flame
Soit transmué nostre heur en desespoir!

Si on sçavoit d'aventure prévoir

Ce que vient lors,, plaincts, pointures et blasme;

Si fresche fleur esvanouir son basme

Et que tel jour faist esclore tel soir;

Si on sçavoit la fatale puissance,

Que viste aurois eschappé sa présence !

Sans tarder plus, que viste l'aurois fui !

Las! las! que dy-je?
O si pouvoit renaistre
Ce jour tant dous où je le vis paroistre,
Oysel léger, comme j'irois à luy !